MENU
Login o nuova registrazione

Barbara Matos

Že zgodaj v otroštvu se je z violino seznanila (dve njeni sestri sta takrat že igrali violine) Barbara Zalaznik Matos se je začela uradno učiti violino v glasbeni šoli na Vrhniki, mestecu v bližini njenega rojstnega kraja. S pomočjo učiteljice…

Že zgodaj v otroštvu se je z violino seznanila (dve njeni sestri sta takrat že igrali violine) Barbara Zalaznik Matos se je začela uradno učiti violino v glasbeni šoli na Vrhniki, mestecu v bližini njenega rojstnega kraja. S pomočjo učiteljice violine Darinke Fabiani je snemala za slovenski nacionalni radio že pri devetih letih, ko je sodelovala tudi v oddaji Odskočna deska, radijskem programu za nadarjene mlade glasbenike.

S poukom violine je nadaljeval v Glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, obiskoval razred prof. Ciril Veronek. Ko je dopolnila 16 let, je prestala avdicijo in se učila pri prof. Ozimov študent, prof. Brian Finlaysn na  Konservatoriju za glasbo v Celovcu v Avstriji , kjer je bival dve leti.

I n 2000 je z odliko diplomiral na  Akademiji za glasbo v Sloveniji, udeležil razred  prof. Dejan Bravnič ?? ar  in prof. Vasilij Meljnikov. Kot obetavna violinistka je bila večkrat izbrana za predstavnico Mednarodne akademije Praga - Dunaj - Budimpešta. V študentskih letih je sodelovala na več mednarodnih poletnih šolah za violino in komorno glasbo in glasbenih šovih ter na državnih in mednarodnih tekmovanjih, kjer je prejela številne nagrade. Svoje glasbeno znanje je nadgrajevala na mnogih mednarodnih mojstrskih tečajih, ki so jih vodili različni priznani profesorji, kot sta  prof. Igor Ozim , prof. Vaslav Snitil na mednarodnem tečaju v Semmeringu, prof. Tomaž Lorenz, prof. Vasilij Meljnikov, prof. Christiane Hutcap  večkrat.

Mong najpomembnejši končni koncertov je uvrščena v eno od Mednarodnega violinskega šole s Sarasate je Gypsy zrači, Prokofjeva Koncert za violino v g-molu, dva le predstave v Gallusovi dvorani z  orkestrom Slovenske filharmonije   z virtuozno Sarasate je Navarra ... Nastopila je v ciklu "Mladi do mladine" na Cekinovem gradu in GM odru večkrat. Imela je veliko koncertov s klavirskim triom v Sloveniji in tujini. Pogosto je nastopila kot solistka z godalnim orkestrom Vrhnika. Na mednarodnem glasbenem festivalu  violina - Bled  je prejela posebno nagrado za osebno noto v izvedbi Mozartove violinske sonate.

At the end of the study she got a scholarship for postgraduate studies for violin by institution Imago Sloveniae. She gave concerts in the piano trio and string quartet at home and abroad. She was the concert master of the students’ Chamber Orchestra at the Music Academy named Savitra. She made contribution with Slavko Osterc ensemble and Slovenica Camerata, led by prof. Primož Novšak.

She completed her musical diversity by playing in “All Capone Štrajh Trio” and acknowledged percussionist Zlatko Kaučič. She has recorded music for the award-winning film “V leru“. In 2002, she participated in a documentary film “Čisto blizu nas” directed by Sebastian Mašera, where she played Sarasate’s Gypsy Aires. She has been a regular member of the Slovenian Philharmonic Orchestra for eight years.

There are two composers – N. Paganini and W. A. Mozart – who take a special place in her heart and to whom she devotes her utmost attention. In the last few years, she has dedicated herself to an independent musical career.

Profilo
Multimedia
Eventi

I video

Gli audio

Le immagini

Gli eventi

In programma
Archiviati